пʼятниця, 16 лютого 2024 р.

Барвінкова, веселкова, найдорожча рідна мова

     У квітні 2023 року Чернігівською обласною адміністрацією було затверджено Програму сприяння функціонуванню української мови як державної в Чернігівській області на 2023-2028рр.

    В рамках реалізації даної програми Чернігівська обласна бібліотека для дітей організувала і провела обласний дитячий літературний конкурс "Барвінкова, веселкова, найдорожча рідна мова" за підтримки Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА.

    Мета проведення конкурсу означена, як сприяння утвердженню статусу української мови як державної, популяризування української мови, поліпшення читацької грамотності та сприяння всебічного розвитку дитини, зробити її мовою повсякденного спілкування дітей і підлітків, забезпечення функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя.

    Конкурсанти змагалися у написання поетичних і прозових творів у п'яти номінаціях.

    На розгляд журі надісліно 100 робіт. У номінації "Українська - мова вільних людей" Смик Іван, учень 8А класу став переможцем та зайняв друге місце. Вітаємо юного переможця, та бажаємо подальших успіхів у міських і обласних конкурсах.





Немає коментарів:

Дописати коментар